Koiramaista elämää

@ 16.11 Rasmus pääsi pesulle ennen Viroon lähtöä. Lähtö on keskiviikkoaamuna ja jos kaikki sujuu hyvin, olen Rasmuksen kanssa Pärnussa keskiviikkona iltapäivällä. 
(pesulla) 


@ 9.11 Koirat ovat jänniä otuksia. Ne viihtyvät paikassa kuin paikassa. Tällaiset pienet villakoirat näyttävät olevan tyytyväisiä, kunhan vain saavat olla omien ihmistensä kanssa. Teti hyppäsi samantien lempipaikkaansa tuolin päälle ja Rasmus viereeni sänkyyn. Kunhan on vatsa täynnä, saa nukkua, annetaan herkkupaloja sekä rapsutuksia, elämä on mallillaan - ollaan sitten siellä tai täällä. 




(Kukkulan kuningas) 


(Rasmus-herra:
"Tämä on minun ja emäntäni nukkumapaikka.") 

@ 3.11 Koirat pääsevät täällä helposti ikkunalaudalle, sillä ikkunalaudat ovat leveitä ja ikkunat lähes katutasolla. 


@ 31.10 Tämä iso ja lempeä koira oli ihan itsekseen puistossa ulkoilemassa. Luulin, että se oli karannut joltain, mutta sen omistaja olikin haravoimassa lehtiä vähän kauempana (kuva hävisi). 


@ 29.10 Pinja hyvästeli Rasmuksen, kun lähti kotiin Tetin kanssa. 

Rasmus-herra jää minun kanssani Pärnuun. Nyt se saa taas jakamattoman huomioni, kun Teti ei ole lähettyvillä. 
(aina innokas Teti) 


@ 28.10 Tetistä pitää kertoa vielä eräs tärkeä asia, sen syvälle juurtuneeseen koiranmuistiin talletettu vaisto. Teti on kaivuri, hurja työmies. Pisin työpäivä mökillämme Kangasniemellä kesti seitsemän tuntia. Kun Teti kaivaa kuoppia, se ei näe eikä kuule mitään. Se haistaa syvällä maan sisällä olevat juuret, joihin saa iskeä terävät hampaansa. Se myös löytää kaikenkokoiset kivet ja tuo ne ylpeänä mieluiten Ilkalle. Mökin piha ei ole kovin nätin näköinen Tetin työpäivän, saati työviikon, jäljiltä. 
Täällä Pärnussa ajattelin, että se hullasntuisi loputtomasta rannasta ja tekisi rantahiekkaan satoja kuoppia. Mutta ei! Kun se kerrankin oikein luvan kanssa olisi päässyt kuoppia kaivamaan, sitä ei lainkaan kiinnostanut. Hiekasta ei löytynyt mitään kuonolaista kiinnostavaa. Meidän puutarhapihaa olen vartioinut haukkana, ettei se muutu kuoppaiseksi. Puutarhuri Jonne ei tykkäisi. Tänään iltalenkillä eräässä puistossa annoin sen toteuttaa itseään, ja lähtiessämme puisto olikin kymmeneen kuoppaa rikkaampi, ihan Kiinaan asti oli Teti kaivanut. Toivottavasti alueella ei ollut valvontakameraa. Enää en anna Tetin tehdä puistoissa tunneleita. 

@ 27.10 Tetin elämä Pärnussa on sujunut koiramaisen hyvin. Kun saa syödä ja juoda, retuuttaa leluja, jahdata variksia, levätä ja nukkua koiranunta, on vaikea keksiä, mitä elämästä puuttuisi. No halit tietenkin! 
(Välillä ollaan ylösalaisin. ) 
(Palloleikit ovat parhaita.) 
(sylihoitoa) 
(päätön kana -lelu) 
(Tässä kanalla oli vielä pää.) 

(trimmauksen jälkeen) 

@ Rasmus rannalla syyskuussa 
(vapaana rannalla) 
(penkillä eväitten kanssa) 

(eipä muita) 


(rannan taidetta:roskakala) 

 Tulin Pärnuun 1.9 kääpiövillakoira Rasmuksen kanssa. Rasmukselle laivamatka oli ensimmäinen, samoin bussimatka Pärnuun. Rasmus keikkui tyytyväisenä olkapäälläni olevassa kantokassissa. 

(Eckerö Linellä, Rasmus kassissa olkapäällä) 

Muutaman eri paikassa yöpymisen jälkeen löytyi meille pysyvä koti Lapimajan asunnoista. Rasmus on kotiutunut hyvin ja saanut ystävän puutarhuri Jonnen koirasta. Primrose on vasta kolmevuotias ja tahtoisi kovasti leikkiä, mutta 10 -vuotias Rasmus ei tahdo pysyä perässä.

Rasmuksen päivät sujuvat suunnilleen näin: naapurien kyyläystä ikkunasta, syömistä, lenkkeilyä, puutarhassa temmeltämistä, lukuisia nokosia ja olemattomille haukkumista. 

(nokoset) 
(tyhjän haukkumista) 
(naapurien kyyläystä) 
(jätkät rentoutuvat) 


Virolaiset näyttävät tykkäävän koirista. Rasmus on saanut paljon huomiota vastaantulijoilta ja kerran jopa pyydettiin lupaa valokuvan ottamiseen. Täällä Pärnussa Rasmus on päässyt minun kanssani kauppaankin, kunhan istuu kärryssä. Moniin kahviloihinkin pääsee koiran kanssa. Rasmus on niin pieni, että se kulkee hyvin mukana pyöräillessäkin. 
Kaikkein mukavinta Rasmuksen mielestä on juosta vapaana rannalla. Siellä se voi myös jahdata lokkeja. 
(Mari-serkun pyörän korissa) 
(kantorepussa) 
(Ravintola Passionissa) 
(Kohvik Ellenissä) 
(Tässä ollaan Edelweississa. ) 


Teti tuli Pärnuun <3

Tyttäreni Pinja tuli oman koiransa Tetin kanssa Pärnuun viime viikolla. Rasmuksen rauhan päivät jäivät toistaiseksi unholaan :)

Teti on 1 1/2 -vuotias kääpiövillakoira, jolla riittää vauhtia ja elämäniloa. Mieheni Ilkka keksi sille tämän vähän oudon nimen. Se tulee faarao Tetin mukaan. Villakoiria käytettiin Egyptissä lintumetsästyksessä. Ne hakivat linnut Niilistä, kun niistä oli päästetty ilmat pihalle. 


(Kaverin kanssa on kiva jahdata variksia.)

Comments

Popular posts from this blog

29.11 alkaen

Pohdintoja sekä sitä sun tätä