Meri ja ranta

@ 23.11 Tervehdys meri! Pitkästä aikaa. Kävin sataman luona, josta löytyi myös pieni hiekkaranta. En ollutkaan koskaan aiemmin käynyt tuossa kohtaa. Kiva löytää uusia paikkoja. 






@ 3.11 Kävin sanomassa merelle: nägemist. 


@ 1.11 Tänään oli meri harmaa, tuulinen ja ranta autio, yksinäinen. Marraskuu. 


@ 27.10 
Ainakaan vielä ei meri karkoita meitä sen ääreltä pois; asenne ratkaisee. Saas nähdä sitten, kun meri on jäässä ja raivoisat jääkimpaleet putoilevat taivaalta. Ratkaiseeko asenne sittenkin? Teti nauttii niin kovasti varisten jahtaamisesta, mutta tänään surffarikin kiinnosti. 
(Pinja, Teti ja surffari) 

(harmaan sävyjä) 

(minä ja kultani) 

(ruskaa rannalla) 

(lokakuun lopun iltapäivä) 

(ystäväni Rasmuksen kanssa rannalla) 
(lokakuun alussa) 



@ Syyskuinen ilta rannalla

Meri, meri meri - ja merenranta! Siinä Pärnun suurin viehätys. Nyt saan nähdä meren kaikkina vuodenaikoina, tyynenä, vihaisena ja jäätävänä. Yhtenä syyskuun iltana meri tarjosi mielettömimmät värinsä, joita en ollut koskaan nähnyt. Toisella kertaa värit olivat aivan toisenlaiset, mutta yhtä hurmaavat. Rannalla kävely on mielipuuhaani. Vai pitäisikö sanoa, että oli? Nyt siellä puhaltaa hyinen tuuli ja vettä sataa. Paljon on merkitystä pukeutumisella, sillä myrskysäälläkin voi rannalla painaa eteenpäin. 


(sielunmaisemani, yksi niistä) 







Rannaniidun jalgarada 

Aivan Tervise Paradiisin vieressä on lyhyt, vain 600 metrin pituinen, rantaniityn patikointipolku. Sen voi halutessaan kiertää useampia kertoja ja näkötornissa voi istahtaa katselemaan maisemia. Näkötorniin on helppo kiivetä, sillä se on niin matala. Sekin on hyvä puoli, että näkötorniin mahtuu kerralla vaikka koko komppania. 



(Rasmus kurkottaa, jotta näkisi maisemia näkötornista.) 

(Valgerannalla) 



Comments

Popular posts from this blog

29.11 alkaen

Koiramaista elämää

Pohdintoja sekä sitä sun tätä