Kahvilat, ruoka, ruokakaupat

@ 24.11 


En ole nyt Pärnussa ravintolassa eikä siellä edes ole Hullun naisen pubia. Täällä Pöltsamaalla on ja jotenkin se vetosi minuun. Nyt on hinnat kohdallaan: valkosipulileipiä, seljankakeittoa ja tuoremehua 5.90€.

(hieman sotkuisesti tarjoiltua, mutta hyvää seljankaa) 
(valkosipulileivät) 

@ 22.11 Tänään olin päiväkahvilla pienikokoisen harmaan herran kanssa, mutta koostaan huolimatta hän oli mukavaa seuraa. Ensin hän vastusteli viereeni istumista. Mutta kun hän sai Ellenin hyvää lihapiirakkaa, häntä ei saanut enää vierestäni pois. 
Ellen-kahviloita olen tähän mennessä löytänyt kaksi. Toinen on kävelykadulla ja tämä toinen kotini lähellä Pärnun torilla. Maailman


maukkain lihapirukas maksaa 90 senttiä. 

@ 19.11 Pinjan ja Sonyan viimeisenä iltana mentiin Steffaniin pizzalle. Valitsin pannupizzan saamilla, Aura-juustolla ja ananaksella. Kaksi palaa jaksoin ja kaksi pakattiin mukaan. Mä tykkään siitä mainoksesta, jossa kokki tekee pizzaa ja perjantain kunniaksi laittaa lisää salamia. Sitten joku huikkaa, että nythän on maanantai, johon kokki äkeissään vastaa: "Se ei kuulu tähän!



"

@ 18.11 Heti ensimmäisenä päivänä Pärnussa piti päästä Supelsaksadiin, josta saa lemppariannokseni karitsankaresalaatin. Salaatista tekee erityisen hyvän narskuvat ja värikkäät punajuurikkaat. Oli niin kiva nähdä Pinja ja Sonya, jotka suuntaavat perjantaina kohti Tallinnaa ja Helsinkiä. 




@ 15.11 Kotona Suomessa sunnuntaina Ilkan tekemää siskonmakkarakeittoa, nam! Makkaroista ei pihistelty. Onkohan siskonmakkarakeitto tunnettua myös Virossa?



@ 3.11 Kun olin ollut pitkällä kävelyllä Rasmuksen kanssa, outo voima veti minua Supelsaksadia kohti. Eikä aikaakaan, istuin jo syömässä jotakin viherpippuri- mätitahnaa rasvaan upotettujen leipien ja viiriäisenmunan kanssa. Koska olin unohtanut pankkikorttini automaattiin, tiesin, ettei minulla olisi ollut varaa kokeiluihin. Fine dining ei vaan ole mua varten, totesin taas ja lähdin nälkäisenä vielä kauppaan. Paistan tai keitän munia vielä illalla ja yritän syödä kaikki pilaantuvat pois, sillä Pinja ja Sonya tulevat vasta tiistaina. 
(kauppakaveri) 
(fine dining) 
(Minulle myös!) 

Ja nyt katsotaan lemppariohjelmaani, Masterchef Australiaa. Tässä talossa näkyy muutkin suomalaiset kanavat kuin ylen 1 ja 2.




@ 1.11 Päätin mennä tänään sunnuntain ja marraskuun ensimmäisen päivän kunniaksi syömään Supelsaksadiin. Näin oli päättänyt muutama muukin; kaikki pöydät olivat täynnä, siis oikeasti täynnä. Usein näkee pöydässä vain yhden ruokailijan, mutta tänään olivat porukat päättäneet nauttia sekä ruuasta että seurasta. Minä tilasin lempiannokseni, karitsankaresalaatin, mukaani. Odottamiseen meni puoli tuntia, jonka käytin pyöräilemällä tuuliselle rannalle. Jaa, maistuiko ruoka? Kyllähän se hyvää oli kotonakin, mutta kauniin ravintolaympäristön puuttuessa melko arkinen kokemus. Toisaalta en olisi halunnutkaan istua yksin syömässä, kun muut olivat paikalla seurueina. 


@28.10 Koska emme pidä itseämme enää pelkkinä turisteina, etsimme toisinaan vähemmän tunnettuja ravintoloita. Kaikki Pärnussa käyneet tietänevät Supelsaksadin, mutta entä Paradiis? Tämä romanttisesti sisustettu ravintola löytyy Riia maantieltä, pienen kävelymatkan päästä. Ravintolan yhteydessä on myös hotelli Villa Eden. Hinnat ovat varsin pienet ja ruoka-annokset maukkaita. Valitsin seesaminsiemenillä kuorrutetun pihvin kasvisten kera. 
(Kohvik Paradiis) 



(eräs Paradiisin annos) 

@28.10 Täällä Pärnussa on valtavasti omenoita. Niin paljon että niitä kasattiin teitten varsille jätesäkkeihin. Meidänkin pihalla on omenapuu ja olen tehnyt sen hedelmistä jo kolme omenapiirakkaa. Piirakasta tulee erityisen hyvää, kun laittaa paljon taikinamuruja sen päälle. 
(omenapiirakkaa, vähän reunoista kärähtänyttä) 
(omenoita) 


@ 27.10 Muistatteko Juicyfruit -purkan? Se oli niin hyvää, että sitä oli pakko aina välillä saada: keltainen paketti, punaista tekstiä ja hopeapaperiin käärittyjä purkkaliuskoja. En ole enää vuosiin löytänyt sitä kaupoista, kunnes satuin täällä näkemään vaaleanpunaiset pyöreät kiekot, joiden kannessa luki Juicyfruit. Ostin kokeeksi ja samaa purkkaahan se oli kuin muistamani. Sitä onkin kulunut täällä nyt niin paljon, että menen huomenna hammaslääkäriin. 



@ Kävin tänään Pinjan kanssa Pastoraat cafessa Kuninga -kadulla. Pinja otti kanasalaatin ja minä kolme pikku leipästä. Jos pitää jazzista, kalseasta tunnelmasta ja hienon näköisistä annoksista, voin suositella. Minä en pidä niin fiinistä eikä leipäsetkään olleet niin hyviä, kauniita kylläkin. Pinja piti salaatistaan. 


@ 24.10 Tänään söimme hienosti, Ilkka, Pinja ja minä, Supelsaksadissa: 2 x karitsankaresalaatti, 1 pastasalaatti, 2 x vesipullo, 1 kokis, 1 lasi viiniä, 2 x kahvi, 1 helmijäätelöjälkiruoka ja 1 marenki-vadelma -kakkupala. Kaikki teki yhteensä 55€, mikä on melko kallista Viron mittapuun mukaan, mutta Suomessa lasku olisi ollut vähintään kaksinkertainen. 
(koristeita Supelsaksadin pöydillä) 

(Kohvik Supelsaksad) 

@ Lähikaupassamme Rimissä olen ihastunut pieniin kärryihin, joihin saa laitettua korin. 
(kätevä kauppakärry) 


@
(Ravintola Passionin vuohenjuusto-punajuurisalaatti) 
 
Virossa kahvilasta saa usein myös ruokaa. Yksi arkipäivien lempikahviloistani on Ellen, joka löytyy helposti kävelykadulta. Sinne pistäydyn usein aamupäivällä, koiran kanssa tai muiden asioiden lomassa. Hienoin kahvila on silti Supelsaksad Supelusen ja Nikolain risteyksessä. Siellä on niin kauniit, vanhat huonekalut ja hyvällä ilmalla mahtava terassi. Supelsaksadissa valitsen usein suussasulavaa marenki-vadelmakakkua. Oikein mukava ravintola on myös Kohvik Krooni Riia maantiellä. Siellä on melko edulliset hinnat, koska se ei sijaitse aivan keskustassa. Passionista saa herkullista vuohenjuusto-punajuurisalaattia ja creme bruleet. 

(Vanhanajan tunnelmaa) 
(Kohvik Krooni) 
(Kahvila Supelsaksadissa) 
(Supelsaksadin kuisti) 
(Passionin creme brulee) 
(Supelsaksadin syntisen hyvää marenki-vadelmakakkua) 

@ Port Arthurin kolmannesta kerroksesta löytyy mainio sopparavintola. Minun lempisoppani on lihaseljanka, jonka päälle laitan reilulla otteella smetanaa. Nam! Mainittakoon, että yksi kulhollinen keittoa maksaa vain 2.5€ ja leipää saa kyytipojaksi.


 

Comments

Popular posts from this blog

29.11 alkaen

Koiramaista elämää

Pohdintoja sekä sitä sun tätä