Kulttuuria

25.10 
Tänään tulimme Pootsi veinimoisin kartanoon Telemann -konserttiin. Kartano on 40 km päässä Pärnusta. Kartanon ympäristö on aivan ihana ja sinne ajettiin kilometrin pituista tammikuja pitkin. Täytyy myöntää että olen heikkona kartanoihin. Kun lapset olivat pieniä ja äitini oli heitä hoitamassa, osallistuimme kartanokierrokseen Viron pohjoispuolella. Suosittelen kaikille romantiikan nälkäisille! 





@ Lokakuun alun ÖÖVALGEL 



 Pärnussa tapahtuu kulttuurin saralla vähän väliä. Viikko takaperin keskustan kaduilla soi elävä jazz. Täällä on kiinnostavia museoita, näyttelyitä ja konsertteja. Eräs sellainen tapahtuma oli Öövalgel eli Valoshow. Kahtena peräkkäisenä iltana lokakuun alussa oli ilmaisia valoteoksia ympäri kaupunkia. Minä kävin kiertelemässä yhtenä iltana. Osassa teoksista oli näyttelijöitä. Tapahtumat alkoivat iltakahdeksalta ja jatkuivat pitkälle yöhön. Väkeä oli kuin pipoa, mikä selittynee osin sillä, että tänä vuonna Tallinnan valoshow oli peruttu. Koska tapahtumat olivat koettavissa ulkona, oli mahdollista pitää turvaväleistä huolta. 

Ehkäpä moottoripyörätapahtuma kuuluu myös kulttuurin saralle. Ainakin tapahtuma oli massiivinen, ja sain sen nähdä jo toistamiseen. Sekä pyörät että motoristit näyttivät uljailta. Motoristeilla oli letitettyjä partoja, pitkiä hiuksia, huiveja ja nahka-asuja. 








Comments

Popular posts from this blog

29.11 alkaen

Koiramaista elämää

Pohdintoja sekä sitä sun tätä